Forum Dieter Bohlen.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Ulubione dania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:25, 17 Lip 2019 Powrót do góry

Wcześniej mówiłam żeby na śloninie jako tłuszczu, teraz odradzam. Ostatnio jajka na słoninie robiłam, ona jest za tłusta chyba potem tak brzuch bolał. Wczoraj kupiłam kawałek podgardle wędzonego, tam sporo tłuszczyku i wedzony. Ale jakie drogie u nas wędliny to podgardle jak kiedyś było chyba po 7 zł to teraz prawie 15. Kiełbasy podobnie drożyzna tu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:29, 20 Lip 2019 Powrót do góry

Ostatnio kupiłam jęczmienną ale taką grubą i bez torebek. Na udku kurczaka od razu cały obiad i kasza nasączona. Ty masz fajnie że w tej pracy masz obiadki, ja niestety muszę robić. Jak się gotuje to się szybko brudzi, dziś szafki chciałam podczyścić bo paruje przy gotowaniu. Fajnie masz bo wiele mozolnych czynności dzięki tej pracy Cię omija. Tam sie namęczysz ale cos z tego masz.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12787 Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 11:24, 21 Lip 2019 Powrót do góry

Ja potrafie pizzę sam zrobić od zera czyli ciasto a naprawdę dobre ciasto robię. Musi być bardzo cienkie. Kiedyś mieszkając w USA, na końcu mojej ulicy czyli West street była pizzeria Sovrana i podpatrywałem. Oryginalna włoska pizza. Amerykanie uwielbiają grube ciasto a włosi chude, włoska o niebo lepsza.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 14:43, 21 Lip 2019 Powrót do góry

Mniam ja nie umiem ciasta ale tata piekł nie raz. Pycha było. On fajne żeczy potrafił, pączki itp. Ja się bawiłam w robienie pizzy na gotowych spodach ze sklepu a najczęściej hoddogi z bułki bagietki. Wkładało się sałatę, ser, parówki i co tam pod ręką i się przypiekało.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:36, 21 Lip 2019 Powrót do góry

Jak robisz pizze? Chyba czasochłonne to trochę. Mój brat cioteczny z polanki nie raz robił i nas częstował. Pycha i jak pachniało. Ja nigdy sama nie próbowałam ciasta robić. A dziś na szybko barszcz czerwony z suszu z makaronem, nawet ziemniaki a wszystko posypałam sosem grzybowym. Jak barszcz wigilijny z grzybami. A błyskawicznie się robi, trzeba do suszu kwasku.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:36, 21 Lip 2019 Powrót do góry

Ja często krwawe barszcze, krwi mi brakuje lol


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:31, 28 Lip 2019 Powrót do góry

Po tym jak spytałeś czy kupiłam kotą kapustę kiszoną poszłam do sklepu i mam. Jednak bez mięsa nie jedzą


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12787 Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:33, 28 Lip 2019 Powrót do góry

Dodaj troszkę mięsa będą wcinać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 21:35, 28 Lip 2019 Powrót do góry

Nie zrobiłam z niej nic może bigos czy kapuśniak.
Ps pędzi mi burza coraz bliżej. Boję się że jak trzaśnie to mi się dom zapali bo jest z drewna z zewnątrz. Uciekam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:26, 29 Lip 2019 Powrót do góry

Alleluja, koty wtrytoniły kapustę kiszoną zmieszaną z rosołem. Ja nie gotowałam kapuśniaku ale dodałam do rosołu. Smak identyczny. Nie chciałam gotować by witaminek nie zabijać. Nigdy zresztą kapuśniaku czy bigosu nie robiłam. Dla kotów zacznę lol.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 16:42, 30 Lip 2019 Powrót do góry

O te bekonowe mi chodziło
[link widoczny dla zalogowanych]
Dziś dorwałam, już 3 opakowanie w przeżroczystym. Ale też na nie nie można się tak napalać , potrzeba innych skladników. Przeczytałam skład tsam bekonu nie ma. Zawsze czytam skład, tylko czemu one są tak cholernie dobre nie?

A żeby było jasne czemu sie akurat tymi bekonowymi prażynkami zachwyciłam to jak chodziłam z Patrykiem po hipermarketach oni mieli nie drogo z boczkiem mniej niż zeta, ale tam było kilka chrupek, a to opakowanie ma 120 gramów. No 2 żl płacisz ale jest pyszniejsze niż to z hipermarketów za ok złotówki mała paka.
Mad
I by było jasne mi się to zaraz przeje , będę poszukiwać czegoś nowego ale akurat na stole leży kolejna paka tego. Chipsy ziemniaczane mi się przejadly wiec szukam czegoś nowego. To wg producenta na mące, a sądziłam że kukurydzy.
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Śro 2:43, 07 Sie 2019, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 16:42, 30 Lip 2019 Powrót do góry

O te bekonowe mi chodziło
[link widoczny dla zalogowanych]
Dziś dorwałam, już 3 opakowanie w przeżroczystym. Ale też na nie nie można się tak napalać , potrzeba innych skladników. Przeczytałam skład tsam bekonu nie ma. Zawsze czytam skład, tylko czemu one są tak cholernie dobre nie?

A żeby było jasne czemu sie akurat tymi bekonowymi prażynkami zachwyciłam to jak chodziłam z Patrykiem po hipermarketach oni mieli nie drogo z boczkiem mniej niż zeta, ale tam było kilka chrupek, a to opakowanie ma 120 gramów. No 2 żl płacisz ale jest pyszniejsze niż to z hipermarketów za ok złotówki mała paka.
Mad
I by było jasne mi się to zaraz przeje , będę poszukiwać czegoś nowego ale akórat na stole leży kolejna paka tego. Chipsy ziemniaczane mi się przejadly wiec szukam czegoś nowego. To wg producenta na mące, a sądziłam że kukurydzy.
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12787 Przeczytał: 6 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 23:43, 30 Lip 2019 Powrót do góry

To są chipsy które bez problemu kupisz za 2 zeta w każdej żabce. Do Wrocławia gdzie zmierzasz żabki są co dwa kroki. Jak przyjedziesz na dworzec kieruj się ulica Piłsudskiego na lewo aż do Świdnickiej (jest tam żółta monumentalna zabudowa KDM) i skręć pod arkadami w prawo i do końca dojdziesz do rynku a później przez Uniwersytet dojdziesz do promenady.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 19:56, 31 Lip 2019 Powrót do góry

Pekińska o której pisałeś jest pycha, a szczególnie w sosie taki jaki dostaliśmy z hamburgerami czy Hod Dogami w Toruniu Very Happy Sos taki nauczyłam się robić sama ale pekińskiej u nas nie widzę. Już za dużo o tym jedzeniu piszę akurat takie tematy nam się poruszyło, Ty masz chyba przesyt takich w pracy. Ale jak co to mi polecaj coś bo ja czasem nie mam pomysłu.
A powiem Ci że na jedzenie nie lubię dużo wydawać wolę sobie kupić coś stałego, ciuch, buty czy cokolwiek. Ale jutro może będę w markecie w Kobylanach.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17123 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 13:52, 08 Sie 2019 Powrót do góry

Dostałam od Miecia trzy duże słoiki z kapustą ale jaka fajna, czerwona chyba w occie przyprawiona świetnie. Ciekawe czy kot zje. Ostatnio sporo chipsów zamias ziemniaków kupuję. Nie trzeba obierać.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)