Forum Dieter Bohlen.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Ulubione dania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 15:42, 11 Lis 2018 Powrót do góry

Na allegro mają sporo tańszy czosnek. Do sadzenia ale również jadalny. 2 zł za główkę to niby nie dużo ale jak kuracja i co dzień jeden to już wychodzi. Jak tam u Ciebie? Mi po tym czosnku serio przeszło na drugi dzień a razej zelżało mocno. Teraz jesień i okres przeziębień , szczególnie jak się z mokrą glową wychodzi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:48, 11 Lis 2018 Powrót do góry

Grzyby to lubię tyłko w barszczu czerwonym i pizzy. A dziś mam gotowca grzybowego, zupkę vifon. Dostałam jakiś czas temu od rodziny. Taką pierwszy raz otworzyłam bo to w kartoniku. Wersja podróżnicza. Jakież było moje zdziwienie gdy w środku zamiast łyżki plastikowej był widelec.
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12750 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:31, 11 Lis 2018 Powrót do góry

Zrobiłem dzisiaj warzywka na patelnię. Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:01, 11 Lis 2018 Powrót do góry

Ty się tym najadasz? Jesz jakieś ślimaki, warzywa jak królik i grzyby. Mięcem się najszybciej najada i fryty też kaloryczne, Kiedyś myślałam że jesteś wegetarianinem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12750 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 11:16, 12 Lis 2018 Powrót do góry

Tak, muszę zmienić dietę wczoraj tez wcinałem brokuła muszę dodać więcej warzyw do diety.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 1:11, 19 Lis 2018 Powrót do góry

Takie warzywka o których piszesz to napewno spora porcja witamin jednak a teraz w zimę się przydają. Ja mam mnóstwo soków z owocami które robiłam. Właśnie winogronka wtrytaniam ze słoika z sokiem tylko te pestki...[/b]


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12750 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 15:41, 19 Lis 2018 Powrót do góry

ja dużo więcej warzyw wprowadziłem ws swojej diecie a mam jeden taki dzień na wszystkie przyjemności typu cola, lody.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:46, 19 Lis 2018 Powrót do góry

Mam z czosnku z dziś. Nie bardzo się chce obierać ze skórek, siekać każdą główkę, czy może przepuszczać przez sprzęt na drobiazg.
Jeśli używasz czosnku jako kuracji antybiotykowej i wzmacniajającej to polesam posiekany drobno zamoczyć w cukrze. Cukier ma waściwujące konserwująe. Długo będzie świerzy a przedewszystkim nie gotowany..Muj czosnek z jednej głowki z cukrem wchłonełam w tydzień , nie było na nim śladów zepsucia. Więc dlatego mówię że w cukrze, wtedy dłużej postać może, i aby więcej niż jedna główka by nie bawić się w obieranie i siekanie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:55, 19 Lis 2018 Powrót do góry

Cebulę też tak trzeba antyseptycznie, ma podobne właściwości tylko niby mniejsze troszkę . Z tym że glówka cebuli kosztuje z 30 gr , głowka czosnku 2 zł. Dziwna róznica w cenach preparatów o podobnym działaniu. Dlatego pisałam że chciałabym rozsadzić czosnek. Próbki mam, choć robiłam to pierwszy raz w doniczce,. Szczypior puściły jak cebula.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12750 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 10:31, 21 Lis 2018 Powrót do góry

Ostatnio nic nie gotuję tylko chodzę na obiady na stołówkę w domu bym tak sobie dobrze nie ugotował.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 6:09, 26 Lis 2018 Powrót do góry

Zamierzam sałatkę z majonezem zrobić, tylko więcej , na kilka dni. Jak się rozjaśni idę do Lucyny bo mało jabłek mam a u niej leżą. Sporo krojenia przy tym ale przy filmach przyjemnie się to robi. A mam na celowniku kilka które odkładam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12750 Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 14:18, 27 Lis 2018 Powrót do góry

Dzisiaj zrobiłem pyszną zupę podgrzybkową.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:09, 27 Lis 2018 Powrót do góry

Very Happy Tym się nie najesz, wrzuć udko od kurczaka a nawet dwa, zrobisz bulion na którym możesz gotować stado zup z torebek nawet. Jak masz bulion w dużym garnku to nawet na talerzu dodając sos pieczarkowy, czy pomidorowy , czy barszcz czerwony masz nasysoną zupę, tylko makaron jeszcze. I aby się nie znudziła zmieniaj. Udko oczywiście trzeba zjeść ale te zupki w proszku smakują o wiele lepiej na wywarze z rosołu. I wtedy są pożywne.
Jak tak grzybową lubisz to polecam Ci dodatek barszczu czerwonego z torebki i makaron. Niczym wigilijne pierogi z grzybami w barszczu czerwonym. Tylko baze o której Ci pisałam też warto mieć Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 21:17, 27 Lis 2018 Powrót do góry

Ja akurat zup i dań z grzybów nie lubię dopóki nie razmiesza się ich z czymś . w Pazzy z serem smakują super i cebulą, w barszczu czerwonym tez. Grzyby z tego co mi mama mówiła nie są pożywne ale zawierają dużo soli mineralnych i witamin, potrzebnych człowiekowi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17032 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 3:35, 10 Gru 2018 Powrót do góry

Pierwszy raz w życiu zrobiłam dżem z aroni o którym kiedyś pisałeś że dobry. Mam własne w słoiku, sok do picia, a zostały te jagody. Odparowałam na patelni, rozgniotłam dosłodziłam. Konfitury wyszły, super gęste i napewno z owoców , nie jak ze sklepu jakieś zagęszczacze. Naprawdę fajne.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)