Forum Dieter Bohlen.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Ulubione dania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:01, 15 Mar 2019 Powrót do góry

Ja pieczone wolę, ale nie chcę piekarnika włanczać bo kiedys korki wywalił. On elektryczny jest. W dodatku tm czasem myszy przychodzą, jeszcze jakąś upieke lol. Ale dla kotów by było wtedy od razu Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:54, 17 Mar 2019 Powrót do góry

Z ryżu właśnie pomidorówkę gotuje. Może koty też zjedzą tylko bez przecieru. Na tym wyważe mażna robić wiele zup, mam bardszcz czerwony, ogórki kiszone, na talerzu mieszam wiec z jednego gara zupy wiele wychodzi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:29, 17 Mar 2019 Powrót do góry

Koto to koniecznie kiszonej kapusty dużo dawaj skoro tak wcinają kapustę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:07, 24 Mar 2019 Powrót do góry

Mówisz by kiszonej kapusty kotom? Wiesz takiej to by chyba nie zjadły, tamta była na mięsie gotowana bo bigos. A dziś się o pana Kota martwiłam bo 3 dni go nie widziałam ale pewnie poleciał na dziewczynki. Ciebie też dziś wywiało he he. Jeszcze marzec i marcowanie, już ostatnie dni Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:00, 24 Mar 2019 Powrót do góry

Daj im do miski kiszonej kapusty będą wcinać ostro.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:30, 25 Mar 2019 Powrót do góry

Spox , po nawpierdalaniu się z 4 główel cebuli Asia zdrowa jak ryba. A chciałam iść do lekarza po antybiotyk. Kaszel mokry ustąpił , a się obawiałam że to wirusówka, tak jak i wydzielina z nosa. Sam katar jest już wirusówką, nie wiem czy o tym wiesz..
I teraz słuchaj lepiej dziadków i przyjmij ten czosnek lub cebule tylko nie gotować!!!
Moi rodzice byli chemikami, mówili że to co sprzedają w aptece, to tylko z ziemi wzieli, napewno nie z kosmosu. Rozumiesz? Firmy od robienia leków prześcigają się w tym by zarobić, a antybiotyk to w wiekszości cebula i czosnek.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:25, 27 Mar 2019 Powrót do góry

Dzisiaj pierwszy raz robiłem pizzę, za grube ciasto jak dla mnie gdyż amerykańska pizza mi nie leży, na drugi raz kupię Giuseppe. I teraz będę już wiedział jak się nagrzewa piec z termoobiegiem. Trzeba rozgrzać do 200 stopni i uważać strasznie na grzałki i piec max 15 minut. teraz mam już sprawny piekarnik dlatego na jutro robię frytki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 0:18, 31 Mar 2019 Powrót do góry

Tak się wkurzyłam tym Twoim kolejnym wyjazdem do Wrocka że dziś musiałam dwa jajka usmazyć. Pycha.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Nie 15:04, 31 Mar 2019, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 15:31, 31 Mar 2019 Powrót do góry

Ostatnio zamiast białego ugotowałam brązowy ryż. Inaczej smakuje.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:45, 31 Mar 2019 Powrót do góry

Piotrek zjedz sobie spokojnie po robocie, ja nie wiem co jest ale zawsze jak ty wracasz z pracy ja robię się śmiertelnie głodna. Ale jeśli pamiętasz nasze wspólne spotkania, to jak sam zrobiłeś mi pyszne spagetti ok 19 chyba to ja Ci mówiłam że teraz nie ruszę ale na noc będę głodna. I wtedy koło 23 wtrytoniłam nie tylko to spagetti ale też bułki które przyszykowałam sobie na rano. Tak samo było w wawie i Toruniu gdy nakupowałam bułek na noc. Nie chcę Cię przemęczać, musisz mieć siłę by móc mnie w dzień powkurzać he he


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:48, 31 Mar 2019 Powrót do góry

Ostatnio mam ochotę na jajka, zawsze w nocy jak tu piszesz robi mi się na nie ochota he he. Właśnie 2 usmarzyłam serio, one są bardzo pożywne. Ty pewnie niebawem we Wrocławiu 2 ubijesz nie? Smacznego.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Pon 1:10, 01 Kwi 2019, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 22:54, 31 Mar 2019 Powrót do góry

Modern Jeanne napisał:
Ostatnio zamiast białego ugotowałam brązowy ryż. Inaczej smakuje.


Ryżu mam ogromną ilość a brązowy jest smaczny ale się godzinę gotuje.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17132 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:32, 01 Kwi 2019 Powrót do góry

Ryż na opakowaniach piszą by gotować dość długo, zwróciłam uwagę że ryż brozowy wg opakowania z ponad 30 min dłużej niż biały. Ale czytałam przepisy że ryż biały wystarczy gotować 10 min i potem pozostawić na jakiś czas w gorącej wodzie do nasiąknięcia i on sam mięknieje. Tak właśnie robił tata, zawsze ściągał garnek z ognia i wpychał pod pierzynę. By ciepło trzymało. Ten ryż miał wtedy sto razy lepszy smak, miekki ale nie rozgotowany. I też pożywniejszy wtedy, bo długie gotowanie jak wiadomo wybija skłdniki.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 13:51, 01 Kwi 2019 Powrót do góry

Ryż biały gotuje się 20 minut a brązowy często po godzinie nie jest miękki. Ja dzisiaj pizzę robiłem z Lidla i czasem te tanie pizze są o wiele lepsze niż ta droga na grubym cieście.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12788 Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 13:52, 01 Kwi 2019 Powrót do góry

A co robisz z ryżu? Jak go przyrządzasz?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)